5 Tips voor een goede eerste indruk!

/wp-jobhunt-users/vacature-selectie-1-270×203
0

Iedereen kent het: “Een eerste indruk maak je maar één keer”.  Logisch.. maar wél waar. Om dit zo positief te laten verlopen bij een sollicitatiegesprek hebben wij belangrijke 5 tips op een rij gezet:

Daarna komen andere zaken aan de orde welke iets lastiger uit te voeren zijn zoals: actief luisteren, oogcontact maken en goed vragen stellen (interesse tonen). Onze top 10 tips voor een goede eerste indruk tijdens je sollicitatiegesprek:

1. Goed voorbereiden

Ken de organisatie, de mensen die er werken (specifiek wie je interviewer is) en wat de functie nou precies inhoudt. Dit wordt namelijk heel vaak vergeten bij een sollicitatie. Een goede voorbereiding is het halve werk, natuurlijk.

2. Passend kleden

Als je een goede voorbereiding hebt gedaan dan weet je waarschijnlijk hoe zij jou graag gekleed zien. Lekker casual of gaan ze voor een nette -aan-pak?

TIP: Als je niet weet wat de dresscode is, zorg er dan voor dat je net (in pak) gekleed bent. Beter te net dan te informeel, toch?

3. Oogcontact maken

Probeer tijdens het praten en luisteren zoveel mogelijk oogcontact te maken met de interviewer(s). Dit zorgt ervoor dat je elkaar beter begrijpt en dat je laat zien dat je weet waar je het over hebt. Zelfvertrouwen is heel belangrijk tijdens een sollicitatie.

4. Belangstelling tonen voor de interviewer

Probeer erachter te komen hoe zij het vinden in het bedrijf. Hoe lang werkt hij/zij er al, wat vinden ze leuk en hoe zouden zij hun ‘cultuur’ omschrijven?

5. Kom op tijd

Bovenstaande is leuk en aardig… maar als je te laat komt heb je er niks meer aan! Zorg ervoor dat je op tijd bent. Laat niks aan het toeval over. Hoe vaak per dag is er file, of hoe vaak komt het voor dat een trein vertraging heeft? Precies, altijd als jij ergens heen moet.

Laat een reactie